Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry Coulis
- 200 g raspberries, fresh or frozen
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice
Pavlova
- 330 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g cornflour
Raspberry Cream
- 600 g cream, 35-37 % fat (e.g. whipping cream)
- 20 g raspberries, fresh or frozen, defrosted and well-drained if frozen
- 500 g fresh mixed berries, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Chocolate and Sesame Ganache
13u.
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Crêpes Suzette
35 min
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Vanilla Yoghurt
13u.
Lemon meringue tart
2h 30 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1h 10 min