Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, diced
- 50 g water
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
- 3 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 40 g
- Kalorie
- 921.1 kJ / 220.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 113.1 mg
Alternatywne przepisy
Quenelles with Watercress Sauce
2h 45min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Béarnaise Sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Hollandaise sauce
15min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Béarnaise Sauce
15min
Mayonnaise
5min
Béchamel Sauce
15min
Mashed Potatoes
45min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min