![Cioccolata calda Cioccolata calda](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F5BFFB2-0350-47C7-A49C-83199BADE0CD/Derivates/4E847F4D-9E6F-43EC-AF7C-51BA56997AC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g di latte intero
lub 600 g di latte parzialmente scremato - 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 50 g di cacao amaro in polvere
-
20
g di frumina
lub 20 g di fecola di patate (o maizena) - panna montata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Cioccolata bianca calda ai pistacchi
15 Min
Panna montata
10 min
Zucchero a velo
5min
Salame di cioccolato
3h 10 min
Danubio dolce
3h 25min
Cioccolata all'amaretto
20 Min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Cioccolata bianca
15 Min
Cioccolata calda al caffè
15 Min
Latte al cioccolato
10 min
Latte montato per cappuccino
10 min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min