![Zuppa di cipolle Zuppa di cipolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ABF74C94-442F-4D15-AA9D-3DF268A4F7CA/Derivates/3AE759BD-5E1D-4C1D-A909-F4CE9EA981E0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Gruviera a pezzi
- 500 g di cipolle a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 2 cucchiaini di farina (10 g)
- 900 g di acqua
-
1
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo fatto in casa - 12 fette di baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1255.2 kJ / 299.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1 Std. 30 Min
Zabaione
15 Min
Crema di pomodoro
30 min
Crema di porri gratinata
50 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Zuppa di cipolle di Cannara
1 Std.
Vellutata di porri
40 Min
Purè di sedano rapa
35 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min