![Dado di carne Dado di carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A03F93A8-0874-4BEF-9507-D9CA62AA777F/Derivates/EB159258-5BB8-4BC1-9AF6-A8509F33C3D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di carne magra senza nervi, a pezzi
- 300 g di verdure miste (es. sedano, carote, cipolle, sedano rapa..), a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 4 rametti di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline e gli aghi lavati ed asciugati (es. salvia, rosmarino...)
- 150 g di sale grosso
-
30
g di vino rosso
lub 30 g di acqua - 1 foglia di alloro fresca o secca
- 1 chiodo di garofano
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 137.7 kJ / 32.9 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 0 g