![Crema di funghi Crema di funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58EEA174-E501-4434-9A0C-2AAACB7D4833/Derivates/DEBCF8CD-BD64-416A-A5BB-8C08FFB3DBAD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di funghi champignon
- 500 - 600 g di acqua
- 200 g di latte
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 50 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di formaggio fuso spalmabile (tipo formaggini a triangolo) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 550.3 kJ / 131.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di spinaci e Asiago
45min
Crema di zucchine
30min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Crema di pomodoro
30min
Crema di funghi
20min
Zuppa di patate e spinaci
1h
Vellutata di indivia belga e speck
50min
Vellutata di broccoli raw
25min
Crema fredda di zucchine
20min
Vellutata di porcini
50min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55min
Vellutata di funghi
50min