![Crema di pomodoro Crema di pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2FFBF2E2-73DA-4FFC-B6AF-B561E41C33BD/Derivates/1345FF4F-A4CE-47B7-832D-3483962F1969.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolle a metà
-
30
g di burro
lub 30 g di olio di oliva - 700 g di pomodori a metà
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
-
1
cucchiaino di origano secco
lub 1 cucchiaino di erbe aromatiche miste secche - 500 g di acqua
-
1
dado per brodo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne o vegetale fatto in casa - 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 2 - 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 min
Gazpacho indiano
2h 10min
Crema di pomodoro
25 min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Crema di funghi
20 min
Crema di zucchine
30 min
Delizia di pollo al crescione
50 min
Zuppa di patate e spinaci
1 Std.
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 min
Crema di carote all'arancia
30 min
Vellutata di mais
20 min
Crema di lattuga e menta
35 min