![Involtini di vitello Involtini di vitello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E56E4F2A-E76A-4220-A05D-CA332719A90B/Derivates/BA6CE53D-9513-4FEA-A866-8D1ECE90E669.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g di carne di vitello (8 fettine sottili 10 x 15 cm)
lub 600 g di carne di manzo (8 fettine sottili 10 x 15 cm) - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- ½ cucchiaino di pepe + q.b.
-
80
g di prosciutto crudo affettato
lub 80 g di pancetta affettata - 8 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 30 g di farina
- 50 g di cipolle a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco secco
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini al pomodoro
55 min
Scaloppine ai funghi
40 min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Polpette al sugo
45 min
Pollo con crema di verdure
50 min
Scaloppine di vitello al limone
25 min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Saltimbocca alla romana
25 min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 min
Involtini di carne al Varoma
40 min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 min
Scaloppine alla pizzaiola
25 min