![Seppie con i piselli Seppie con i piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5040DB69-B347-45DE-8371-82639E539E0C/Derivates/EA3682E8-E4FE-41E2-9DEB-70CA04CCAF75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino fresco o secco
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
600
g di seppie fresche
lub 600 g di seppioline decongelate - 50 g di vino bianco secco
- 2 cucchiaini di sale
- 300 g di pisellini surgelati
-
200
g di polpa di pomodoro
lub 200 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55 min
Roastbeef
55 min
Polpetti affogati
45 min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 min
Coda di rospo con verdure
40 min
Moscardini al limone
30 min
Anelli di totano in umido
30 min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min