Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 200 g di patate a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
-
2
dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa - 10 g di burro
- 200 g di riso (tempo di cottura 16 minuti)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di patate
50min
Pasta e fagioli
50min
Risi e bisi
40min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto patate e rosmarino
40min
Minestra della nonna
50min
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Risotto alla parmigiana
30min
Pasta sfiziosa
30min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Pancotto
30min