Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 20 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di ricotta, ben scolata dal siero
- 50 g di Emmental a dadini (1 cm)
- 50 g di mozzarella di bufala a pezzi piccoli
- 50 g di Gorgonzola a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40 min.
Risotto alla milanese
30min
Risotto con salsiccia e uva
40 min.
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25 min.
Risotto pere e Gorgonzola
40 min.
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto alla birra
35min