![Crema inglese Crema inglese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A42A82E7-54C8-415A-B1CF-58E3CE0BBA51/Derivates/359BD327-B1A8-4598-B556-C9FCA35FFFD7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tuorli
- 300 g di latte a temperatura ambiente
- 50 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 706 kJ / 169 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Torta frangipane
1h 25min
Mousse ai frutti rossi
4 Std.
Mousse al cioccolato
3hod. 30min
Albumi montati a neve
5 分钟
Zabaione
15min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Crema Bimby ®
45 分钟
Monte bianco
1h 5min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 分钟