![Soufflé al formaggio Soufflé al formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d2be5964827da122ef345a749b458a59/Derivates/bc34c37dee0499c3721ecb1db7b3713924377ec8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi
- 250 g di latte intero
- 50 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 50 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova (da 60 g circa)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 730.8 kJ / 174.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 Min
Bavarese alle nocciole
6 godz. 40 min
Torta frangipane
1 godz. 25 min
Condimento all'arancia e curry
10 Min
Mousse ai frutti rossi
4 Std.
Quiche Lorraine
45 min
Delizia al cioccolato
40min
Crema di formaggio spalmabile
5 min
Sformato di verdure
1 Std. 35 Min
Monte bianco
1 Std. 5 Min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1 Std. 15 Min