Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 50 g di farina + q.b.
- 1 dose di pasta frolla come da ricetta base
- 150 g di mandorle tostate
- 150 g di zucchero
- 2 uova
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 250 g di confettura di albicocche (o gusto a piacere)
- 40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fette
- Kalorie
- 2498 kJ / 597 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancetti cioccolatte
2h
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Crema inglese
15min
Bavarese alle nocciole
7h
Monte bianco
1 Std.
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di ricotta
50 Min
Torta di rose
2h
Crostata di frutta secca e miele
1h 10min
Panone di Natale
2 godz. 30 min
Crostata alle mele
1 Std.