
Urządzenia i Akcesoria
Torta frangipane
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 fette
Składniki
-
150 g di burro a pezzi + q.b.
-
50 g di farina + q.b.
-
1 dose di pasta frolla come da ricetta base
-
150 g di mandorle tostate
-
150 g di zucchero
-
2 uova
-
1 cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
-
1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
-
250 g di confettura di albicocche (o gusto a piacere)
-
40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 fette
Kalorie
597 kcal /
2498 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
34.1 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy