Torta frangipane

Torta frangipane

4.8 99 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 fette

Składniki

  • 150 g di burro a pezzi + q.b.
  • 50 g di farina + q.b.
  • 1 dose di pasta frolla come da ricetta base
  • 150 g di mandorle tostate
  • 150 g di zucchero
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 250 g di confettura di albicocche (o gusto a piacere)
  • 40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 fette

Kalorie 597 kcal / 2498 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 34.1 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...