Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 20 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di carote a dadini
- 150 g di pisellini surgelati
- 100 g di acqua
-
¼
di dado per brodo vegetale
lub ¼ di cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 250 g di farina + q.b.
- 2 uova (da 60 g circa)
- 200 g di latte tiepido
- 60 g di burro fuso + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per torte salate
-
70
g di prosciutto cotto affumicato a cubetti
lub 70 g di prosciutto cotto a cubetti - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 11.28 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 16.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di verdure
40min
Plumcake salato di primavera
1h
Quiche Lorraine
45min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Sformato di verdure
1hod. 35min
Bavarese alle nocciole
7 godz.
Muffin al Parmigiano Reggiano
35min
Plumcake salato vegetariano
1h 15min
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45min
Muffin speck e caciocavallo
45min
Muffin con gocce di cioccolato
1h
Crostata alle mele
1h