Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 250 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 50 g di latte
- 300 g di ricotta
- 50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
- ½ bustina di lievito in polvere (2 cucchiaini rasi)
- 40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 74.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta rustica di pere
2h
Torta all'amaretto con crema
1h 5min
Torta stracciatella
50 Min
Ciambella del mugnaio
40 Min
Torta di mele
1 Std.
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta Donizetti
1 Std.
Focaccia dolce
45 Min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Crostata alle mele
1 Std.