Torta di ricotta

Torta di ricotta

3.6 154 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • di burro a pezzi + q.b.
    100 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza
    ½
  • di zucchero
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • uova
    3
  • di latte
    50 g
  • di ricotta
    300 g
  • di uvetta sultanina (opcjonalnie)
    50 g
  • di lievito in polvere (2 cucchiaini rasi)
    ½ bustina
  • di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 488 kcal / 2042 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 74.4 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...