Torta di ricotta

Torta di ricotta

3.6 157 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di burro a pezzi + q.b.
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza
  • 250 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 3 uova
  • 50 g di latte
  • 300 g di ricotta
  • 50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
  • ½ bustina di lievito in polvere (2 cucchiaini rasi)
  • 40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 488 kcal / 2042 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 74.4 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...