
Urządzenia i Akcesoria
Torta di ricotta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni
Składniki
-
100 g di burro a pezzi + q.b.
-
300 g di farina tipo 00 + q.b.
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza
-
250 g di zucchero
-
1 pizzico di sale
-
3 uova
-
50 g di latte
-
300 g di ricotta
-
50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
-
½ bustina di lievito in polvere (2 cucchiaini rasi)
-
40 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
488 kcal /
2042 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
74.4 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy