Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di castagne secche sbucciate
- 500 g di latte intero
- 400 g di confettura di marroni
- 30 - 50 g di Rum (opcjonalnie)
- 20 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 43.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé al formaggio
55 min
Frappè di fragole
5min
Condimento all'arancia e curry
10 dk
Mousse ai frutti rossi
4h
Crema di formaggio spalmabile
5min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Crema inglese
15 min
Zabaione
15 min
Bavarese alle nocciole
7h
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50 min
Torta frangipane
1h 25min