![Monte bianco Monte bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6411A845-D4B3-468F-B10A-981B76EA59F5/Derivates/EE50BC84-0F3E-4E17-B37E-C02A0C8A1E90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di castagne secche sbucciate
- 500 g di latte intero
- 400 g di confettura di marroni
- 30 - 50 g di Rum (opcjonalnie)
- 20 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 min
Bavarese alle nocciole
6hod. 40min
Torta frangipane
1h 25min
Crostata alle mele
1 Std.
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30 min
Mousse ai frutti rossi
4 Std.
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Crema inglese
15 min
Zabaione
15 min
Soufflé al formaggio
55 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 Std. 25 Min
Crème caramel
3 godz. 45 min