Pork and prawn dumplings

Pork and prawn dumplings

4.6 53 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
12 portions

Składniki

Dumpling wrappers
  • plain flour
    75 g
  • egg yolk
    1
  • water
    25 g
  • salt
    1 - 2 pinches
Pork and prawn filling
  • peeled raw prawns
    80 g
  • piece fresh ginger peeled
    1 cm
  • spring onion/shallot trimmed and cut into thirds
    1
  • pork mince
    100 g
  • sesame oil
    1 tsp
  • Chinese cooking wine
    1 tsp
  • light soy sauce
    2 tsp
  • white pepper
    1 - 2 pinches
  • cornflour plus extra for dusting
    ¼ tsp
Assembly
  • water plus extra for brushing
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 50.7 kcal / 213 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 112.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...