Ice cream cone cupcakes

Ice cream cone cupcakes

4.4 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
30 portions

Składniki

Cupcakes
  • mini ice cream cones (see Tips)
    24 - 28
  • white sugar
    250 g
  • unsalted butter cut into pieces and softened
    250 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • buttermilk
    200 g
  • eggs
    4
  • self-raising flour
    400 g
  • salt
    1 pinch
  • natural food colouring of choice (approx. 3 colours)
Buttercream icing
  • icing sugar (see Tips)
    500 g
  • unsalted butter cut into pieces and softened
    240 g
  • boiling water
    2 tsp
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
  • 100s and 1000s sprinkles (or sprinkles of choice)

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 326.2 kcal / 1370 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 137.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...