Urządzenia i Akcesoria
Custard horns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 pieces
Składniki
-
unsalted butter frozen, cut into pieces (2 cm)200 g
-
plain flour plus extra to dust250 g
-
chilled water90 g
-
salt½ tsp
-
pouring (whipping) cream chilled200 g
-
egg yolks 1 lightly beaten to brush4
-
caster sugar plus extra to sprinkle80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk200 g
-
sea salt1 pinch
-
extra virgin olive oil to grease
-
icing sugar to dust (optional)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
94.6 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
959.2 kJ /
229.3 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Fondant au chocolate
50 min
Walnut cake with coffee frosting
1 godz. 10 min
Slow Cooked Red Wine Poached Pears
Brak ocen
Steamed orange and pomegranate sponge
1 godz. 35 min
Peach and custard cream muffins
50 min
Bannofee Muffin
45 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35 min
Waffle cones
35 min
Pistachio cream
15 min
Best ever carrot cake
1 godz. 35 min
Berry mojito mocktail
5 min