Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g unsalted butter, frozen, cut into pieces (2 cm)
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 90 g chilled water
- ½ tsp salt
- 200 g pouring (whipping) cream, chilled
- 4 egg yolks, 1 lightly beaten to brush
- 80 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 2 tsp natural vanilla extract
- 200 g milk
- 1 pinch sea salt
- extra virgin olive oil, to grease
- icing sugar, to dust (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 959.2 kJ / 229.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 94.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
White chocolate and strawberry trifle
25 Std.
Baklava cheesecake
25h 45 min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 Std. 5 Min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 godz. 10 min
Chocolate lava pudding
40min
Fudgy chocolate cake
50min
Milo® mousse
1h 5 min
Cinnamon buns
3h 5min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Lemonade scones
25min