![Prawn dumplings (xia jiao) Prawn dumplings (xia jiao)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b4b90bf-5eb3-41a7-a239-1f1bffe470d7/Derivates/1fe30b7e-a60c-417f-b077-c43b94051ec4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 432.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 phút
Wonton soup
1 Std.
Wonton wrappers
55 Min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1 Std.
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Prawn wontons
2 Std.
Pork and prawn dumplings
55 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min