![Cha gio (spring rolls) Cha gio (spring rolls)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D98B6BA-70B5-4C3E-B9D6-9184B8624C9A/Derivates/C1A9665F-5562-4572-91C6-F38FC734B5A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g vermicelli noodles
- 10 g dried shiitake mushrooms, cut into pieces
- boiling water, for soaking
- 30 g eschalot, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 5 sprigs fresh coriander, leaves and stalks, torn into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g pork mince
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tbsp soy sauce
- 18 spring roll pastry sheets
- water, for brushing
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 396.5 kJ / 94.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 237.2 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Char siu bao pork buns
6u. 35min
Rosemary meat pies
3h 30min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 godz. 20 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Pork and prawn dumplings
55min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 godz. 20 min
Aussie meat pies
2h
Vegetable spring rolls
1 godz. 10 min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 Std. 35 Min
Beef buns
50min