Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 1 tsp baking powder
- 230 g baker's flour
- 200 g plain flour
- 50 g white sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 500 g pork mince
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tbsp sesame oil
- 1 tbsp Chinese cooking wine
Assembly
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 595.6 kJ / 141.8 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 275.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Pizza bianca
40min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Banh bao (steamed pork buns)
2 godz. 45 min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Soft butter rolls
1h 50 min.
San bei ji (three cup chicken)
35min
Char siu bao pork buns
6h 35min