Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cake
- 4 eggs, separated
- 100 g sugar
- 125 g dark chocolate (50% cocoa), cut into pieces (2 cm)
- 125 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder (5 g)
- 600 g water
Whipped cream and chocolate ganache filling
- 315 g pouring (whipping) cream, chilled
- 80 g dark chocolate (50% cocoa), cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Gluten free birthday sponge cake
1h 10 min
Gravity cake
2h
Summer ice cream cake
4h 50 min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2j 15 menit
Butter biscuits
50 min
Savoury potato bundt
1h 55min
Spider cakes
1h 45 min
Chocolate truffle cake
2j 15 menit
Two-layer chocolate cake
3h 20 min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Too easy chocolate cake
50 min