![Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke) Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32b60f2f-db87-466f-bde8-4db0274e1ff5/Derivates/0ecdc4b0-8240-4b8d-ae19-119a021abd7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1529.7 mg
Alternatywne przepisy
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Hearty Seafood Chowder
1 godz.
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Chilli mussels with risoni
35 min
Café de Paris butter
25 Min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Venison Wellington
3h 30min