Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g sea salt, to taste
- 1 tsp mixed spice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground cloves
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp ground coriander
- 3 - 6 tsp dried chilli flakes, to taste
- 100 g white wine
- 2000 g boneless pork shoulder, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 2 garlic cloves
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2027.2 kJ / 484.5 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1003.1 mg
Alternatywne przepisy
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40min
Baguettes
3h 45min
Almond chocolate mousse
35min
Homemade sausages
1 Std. 40 Min
Cheesy pull-apart garlic bread
1h
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Cassava Cake
1h 20min
Chicken and caramelised onion sausages
1h 5min
Tiger rolls
2 godz. 50 min
Keto lemon curd
10min
Tempered chocolate
40min