Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro chiarificato
- 500 g di spezzatino di manzo (spalla), a cubetti (3 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 ½ cucchiaino di paprica piccante
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di vino rosso, secco
- 2 foglie di alloro secche
- 1 cubetto di dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
- 400 g di acqua
- 400 g di patate, a pasta gialla densa, pelate, a cubetti (1 cm)
- 2 peperoni gialli (peperoni appuntiti o lunghi), a rondelle (3 mm)
- ¼ di cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6024.4 kJ / 1437.1 kcal
- Białko
- 115.7 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 52.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastina da minestra
10 Min
Stufato con patate e champignon
1sa
Insalata di würstel e formaggio (TM6)
Brak ocen
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 dk
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Chili con cervelat
1sa
Manzo alla Stroganoff
45 dk
Fonduta moitié-moitié
Brak ocen
Knöpfli
50 dk
Gulasch di manzo
1 godz. 5 min
Spezzatino alla zurighese
50 dk