Merengue de avelã com recheio de caramelo

Merengue de avelã com recheio de caramelo

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 doses

Składniki

Merengue
  • Óleo q.b. p/ borrifar
  • açúcar
    200 g
  • avelã c/ pele
    150 g
  • claras de ovo
    5
  • vinagre de vinho branco
    1 c. sopa de
Recheio
  • rebuçados de caramelo duros
    50 g
  • natas c/ 35% de gordura bem frias
    200 g
  • limão só o sumo
    ½
Cobertura
  • chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços pequenos
    100 g
  • natas c/ 30% de gordura
    80 g
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
Montagem
  • chocolate p/ culinária (53% cacau)
    50 g
  • avelã s/ pele torrada
    35 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 435.6 kcal / 1822.6 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 39.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 42.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...