Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- Óleo q.b. p/ borrifar
- 250 g açúcar
- 150 g avelã c/ pele
- 5 claras de ovo
- 1 c. sopa de vinagre de vinho branco
Recheio
- 50 g rebuçados de caramelo duros
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
Cobertura
- 100 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços pequenos
- 80 g natas c/ 30% de gordura
- 1 c. chá de extrato de baunilha
Montagem
- 50 g chocolate p/ culinária (53% cacau)
- 35 g avelã s/ pele torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1822.6 kJ / 435.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pérolas de uva com champanhe
Brak ocen
Creme de marisco e champanhe coberto
1 Std. 5 Min
Ganache de coco para macarons
3 Std. 15 Min
Cannelés (canelados de bordéus)
13 Std. 45 Min
Croquetes de cecina e queijo de cabra
9 godz. 20 min
Massa aerada (podre)
20 Min
Tarte de amêndoa
50 Min
Sanduíche de gelado de cereja e banana
11 godz. 30 min
Creme de manteiga
5 Min
Bolo mármore
2h
Suspiros
2h
Bolo com romã e suspiros
3h 25 min