Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange curd
- 2 laranjas (casca, só a parte amarela e sumo)
- 200 g açúcar
- 120 g manteiga cortada em pedaços
- 3 ovos
Massa de amêndoa
- 150 g amêndoa s/ pele
- 110 g manteiga cortada em pedaços
- 110 g farinha de coco
- 2 ovos
- ¼ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poufs de camarão e pescada
2h
Mini éclairs de framboesa
3h
Ovos-moles de 12 gemas
40min
Ovos-moles de 6 gemas
40min
Tarte de caramelo e baunilha
3h
Tarteletes de citrinos
2h
Segredinhos
40min
Lemon curd
20 min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min
Brownie de chocolate branco e caramelo salgado
1h 30min
Ovos-moles de 8 gemas
45min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min