Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- 150 g avelãs torradas
- 4 ovos
- 300 g leite
- 380 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias (ver dicas)
- 100 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 200 g framboesas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2421.5 kJ / 578.7 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 101.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de banana e coco vegan
1h 20min
Cheesecake
1h 30min
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50min
Mousse de chocolate branco com aquafaba
3 Std.
Rabanada
35min
Marinada Tandoori
10min
Guisado de vitela com pimento e batata
1h 45min
"Rosbife" de ganso de vitela com puré de batata, tomate-seco e molho de vinho tinto
10h
Pudim Abade de Priscos - TM6
1h
Tarte de abóbora à americana
2h
Arroz-doce de leite condensado
1h
Pudim de ovos
45min