Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre
- 5 g de beurre (opcjonalnie)
- 750 g de pommes de terre, petites ou coupées en morceaux (voir conseil)
- 1000 - 1500 g d'asperges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 813 kJ / 193 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de chou-fleur
55min
Artichauts à la romaine
50min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Artichauts à la romaine
50min
Compote de pommes
20min
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Choux de Bruxelles, lard et amandes
40min
Asperges et sauce tartare au séré
50min
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Pommes de terre en robe des champs
30min