Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g de carottes, coupées en morceaux (3 cm)
- 100 g d'oignons rouges, coupés en deux ou en quatre selon la grandeur
- 100 g de céleri-branche, coupé en morceaux (2 cm)
- 2 gousses d'ail
- 30 g de concentré de tomates
- 100 g de vin rouge
- 500 g de viande de bœuf hachée
- 800 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 1 c. à café de sucre
- 2 c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 848 kJ / 202 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pommes de terre
1sa 10 dk
Purée de pommes de terre
45min
Sauce curry
10min
Sauce cocktail
5min
Sauce béchamel
15 Min
Riz Casimir
45min
Curry de poulet
35min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Ragoût de bœuf
1 godz. 50 min
Ragoût de bœuf sur purée de céleri
1h
Sauce tomate pour tous les jours
30min