赤肉湯
TM5 TM6

赤肉湯

4.3 (8 ocen)

Składniki

  • 20 克 蒜頭
  • 30 克 醬油
  • ⅛ 茶匙 白胡椒粉
  • 5 克 米酒
  • ½ 茶匙 糖
  • ⅛ 茶匙 五香粉
  • 200 克 豬里肌肉 ,切粗條
  • 1 大匙 太白粉
  • 5 克 油
  • 150 克 新鮮香菇 ,切片
  • 150 克 熟竹筍 ,切細絲
  • 1000 克 高湯
  • 5 克 柴魚片
  • 15 克 烏醋
  • 10 克 芹菜 ,取根,切末(裝飾用)
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉 (裝飾用)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
780.4 kJ / 186.7 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
10.7 g
Tłuszcz
9.5 g
Tłuszcz nasycony
40.9 g
Błonnik
1.9 g
Sód
516.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy