時蔬味噌湯&九層塔蛋佐野菇炊飯

時蔬味噌湯&九層塔蛋佐野菇炊飯

4.8 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 白米,任一種類 洗淨、瀝乾
    200 克
  • 新鮮綜合菇類 (如:鴻喜菇、雪白菇等),切小塊
    100 克
  • 新鮮香菇 切小塊
    100 克
  • 新鮮九層塔 洗淨,只取嫩葉
    50 克
  • 2 大匙
  • 醬油
    ½ 茶匙
  • 稍微打散
    4 顆
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 1150 克
  • 昆布 剪小段(約2公分)
    20 克
    3 大匙 乾海帶芽
  • 洋蔥 切絲
    200 克
  • 紅蘿蔔 切條
    100 克
  • 素蠔油
    2 大匙
  • 味醂
    1 大匙
  • 味噌 視個人喜好鹹度調整
    50 - 70 克
  • 高麗菜葉 切塊
    80 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 14.7 g
Kalorie 1722 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 57.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...