Cauliflower Cheese Soup
TM6 TM5 TM31

Cauliflower Cheese Soup

4.3 (291 ocen)

Składniki

  • 20 g olive oil
  • 200 g onions, quartered
  • 1 garlic clove
  • 750 g cauliflower, leaves trimmed, cut in pieces
  • 600 g liquid vegetable stock (see tip)
  • ¾ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 1 dried bay leaf
  • 100 g milk
  • 100 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm), plus extra grated for garnishing
  • 10 g fresh chives, finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
649.1 kJ / 155.2 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
9.9 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
3.2 g
Sód
405.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy