Tikka Paste

Tikka Paste

4.9 196 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
800 g

Składniki

  • coriander seeds
    40 g
  • cumin seeds
    40 g
  • Kashmiri dried chillies to taste
    5 - 6
  • black peppercorns
    1 Tbsp
  • fresh coriander leaves and stalks, cut in pieces
    50 g
  • garlic cloves
    100 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    100 g
  • vegetable oil plus extra for preserving
    220 g
  • water
    100 g
  • lemon juice
    100 g
  • fine sea salt
    30 g
  • dried onions
    50 g
  • tomato purée
    140 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • Kashmiri chilli powder
    1 tsp
  • garam masala
    1 tsp

Wartości odżywcze na 800 g

Kalorie 2924.5 kcal / 12236.1 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 248.2 g
Węglowodany 184.4 g
Błonnik 59 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 12039.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...