Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vongole, fresche, ben pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di sedano a pezzi
- 3 rametti di foglioline di timo fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 250 g di patate a tocchetti 1-2 cm
- 1 - 2 pizzichi di zucchero (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1539.7 kJ / 368 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 830.5 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45min
Vellutata di porcini
50min
Zuppa di patate e funghi
20 min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30min
Gazpacho indiano
2h 10min
Uova alla coque in salsa alla senape
30min
Zuppa di porcini
45min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Pad thai (per 1 persona)
35min
Cachupa de peixe
50min
Smoothie alla fragola e cocco con semi di chia
10 min
Brodetto di Fano
1h