Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake
- 170 g di zucchero
- 70 g di burro morbido a pezzi
- 70 g di burro di arachidi
- 2 uova
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 230 g di farina tipo 00
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- ¼ di cucchiaino di sale
- 260 g di latte intero
- 180 g di gocce di cioccolato
Glassa
- 200 g di zucchero
- 1 albume
- 4 - 5 gocce di succo di limone, spremuto fresco
Terminare la preparazione
- 320 g di zucchero
- 170 g di burro morbido
- 60 g di cacao in polvere
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 1 ½ cucchiaino di colorante alimentare in gel, nero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Biscotti ciok
3h
Macaron al cioccolato
24sa
Biscotti tortina con crema al cioccolato
1h 40min
Muffin ad alberello natalizio
1 godz. 20 min
Vasetti con lombrichi gommosi
1h
Cupcake spaventose
2 Std. 40 Min
Smiley cake pops
2h 30min
Torta mostruosa
2h 30min
Torta party-pops
2 Std. 10 Min
Torta renna al cioccolato
4 godz.
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3 godz. 25 min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h