Torta cioccolato e barbabietola

Torta cioccolato e barbabietola

4.5 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Torta cioccolato e barbabietola
  • 100 g di olio di semi di girasole + q.b.
  • farina q.b.
  • 250 g di barbabietola cotta, pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di zucchero muscovado chiaro
  • 100 g di farina autolievitante
  • 50 g di farina di mandorle
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 2 uova grandi (63-73 g)
Frosting
  • 80 g di zucchero vanigliato
  • 200 g di formaggio fresco spalmabile
  • 50 g di scaglie di cioccolato

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 549 kcal / 2299 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 48.9 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...