Torta rovesciata ai fichi

Torta rovesciata ai fichi

4.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 fette

Składniki

  • fichi maturi, a metà
    6
  • di zucchero
    280 g
  • di scorza di limone
    2 pezzi
  • uova
    2
  • tuorli
    2
  • di burro morbido
    160 g
  • di farina
    200 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
  • di sale
    1 pizzico
  • di semi di finocchio
    5 g
  • di granella di noci
    50 g
  • di acqua bollente + q.b.
    100 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 433 kcal / 1812.5 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...