![Weiße Pariser Spitzen Weiße Pariser Spitzen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/272096.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 1 Vanilleschote
- 250 g Schlagobers
- 10 g Orangenlikör
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
Teigboden
- 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 25 g Feinkristallzucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 1 Eidotter
Fertigstellung
- 300 g Wasser
- 400 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 10 - 20 g Kokosfett, gehärtet (z. B. Ceres) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Spitzbuben mit Eierlikör
10 godz. 40 min
Haselnussbusserl
9h 30 phút
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2h 30min
Kugelige Mozarttorte
5 Std. 30 Min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Ischler Törtchen
2h 50min
Punschkrapferl
1h 5 min
Kokoskuppeln
2h 50min
Polsterzipfl
2h 10min
Kardinalschnitten
3 Std.
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min