Weiße Pariser Spitzen
TM5 TM6

Weiße Pariser Spitzen

4.5 (8 ocen)

Składniki

Creme

  • 1 Vanilleschote
  • 250 g Schlagobers
  • 10 g Orangenlikör
  • 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken

Teigboden

  • 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
  • 25 g Feinkristallzucker
  • 40 g Butter, kalt, in Stücken
  • ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
  • 1 Eidotter

Fertigstellung

  • 300 g Wasser
  • 400 g weiße Kuvertüre, in Stücken
  • 10 - 20 g Kokosfett, gehärtet (z. B. Ceres) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
400 kJ / 96 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy