Urządzenia i Akcesoria
Weiße Pariser Spitzen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
57 Stück
Składniki
Creme
-
Vanilleschote1
-
Schlagobers250 g
-
Orangenlikör10 g
-
weiße Kuvertüre in Stücken250 g
Teigboden
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche80 g
-
Feinkristallzucker25 g
-
Butter kalt, in Stücken40 g
-
Bio-Orange Schale abgerieben½
-
Eidotter1
Fertigstellung
-
Wasser300 g
-
weiße Kuvertüre in Stücken400 g
-
Kokosfett, gehärtet (opcjonalnie) (z. B. Ceres)10 - 20 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
400 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gusto auf Kekse
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Schokolade-Nougat-Konfekt
1 godz.
Mostschober
2 godz.
Punschsterne
2 godz. 10 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Kokoskuppeln
2 godz. 50 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Ischler Törtchen
2 godz. 50 min
Linzer Augen
2 godz. 10 min