Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g soybeans
- warm water, to soak
Mantou Buns
- 1 ½ tsp dried yeast, active
- 40 g brown sugar
- 240 g water
- 500 g white flour, plus extra to dust
- 2 tsp vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Soya Milk
- 1160 g cold water
- 60 - 85 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Potato Buns
3h
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1h 35 min.
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35 min.
Steamed Red Bean Rice Cake
1 godz. 10 min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2h
Wholemeal Mantou
1h
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
55 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Soy milk
24 godz. 30 min