![Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric) Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17886068-1254-4182-b416-cb91f119acc8/Derivates/60ff7248-2fe1-48e2-bcaa-0ae1b8409805.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g soybeans
- warm water, to soak
Mantou Buns
- 1 ½ tsp dried yeast, active
- 40 g brown sugar
- 240 g water
- 500 g white flour, plus extra to dust
- 2 tsp vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Soya Milk
- 1160 g cold water
- 60 - 85 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1h 30min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
55 min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Chinese Long Beans with Pork
25 min
Steamed Red Bean Rice Cake
1 godz. 10 min
Cocoa Steamed Buns
3h
3Q Soft Bread
3 Std. 25 Min
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1 Std. 35 Min
Mantou Buns with Soya Milk
1 Std. 35 Min
Stir-fried vegetables
10 min