![Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ee56f76-d207-40bf-844d-2b06e5d694d1/Derivates/2b632616-ef7b-4b2a-a3ea-32970480cdb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cooking oil
- 250 g large prawns, unpeeled, deveined (see tip)
- 1 garlic clove
- 30 g shallots
- 15 g fresh ginger, cut in slices
- 1 bird's eye chilli
- 10 g dried shrimp, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised (opcjonalnie)
- 1 tbsp curry powder
- 1 stalk curry leaves
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 395 mg
Alternatywne przepisy
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Nasi Lemak
45min
Sweet And Sour Prawns
25 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20p
Nyonya Steamed Fish
45min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Char Kway Teow
15 min
Crispy Ikan Bilis
40p
Masala Squid
25 Min
Chicken Rendang
45min