Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g squid, cleaned, skin removed, score in a criss-cross pattern and cut in pieces
- 25 g shallots
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 25 g cooking oil
- 1 stalk curry leaves
- 10 g chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 10 g fish curry powder
- 10 g oyster sauce
- 20 g tomato sauce
- ½ tsp salt
- 1 fresh red chilli, cut in slices
- 1 fresh green chilli, cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 714 mg
Alternatywne przepisy
Char Kway Teow
15 Min
Nasi Lemak
45min
Crispy Ikan Bilis
40min
Sambal Belacan
10 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Tom Yum Goong
30 Min