Urządzenia i Akcesoria
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
shallots100 g
-
fresh red chillies deseeded50 g
-
bird's eye chillies3
-
dried anchovies rinsed30 g
-
salt½ tsp
-
cooking oil70 g
-
100 g water spinach, cut in pieces (3 cm)long beans diagonally cut in thin slices (3 cm)100 g
-
cooked rice (see tips)700 g
-
toasted dried anchovies to garnishsome
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
489 mg
Białko
7 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Char Kway Teow
15 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Masala Squid
25 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nasi Lemak
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Chicken Porridge
35 min