Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 100 g shallots
- 50 g fresh red chillies, deseeded
- 3 bird's eye chillies
- 30 g dried anchovies, rinsed
- ½ tsp salt
- 70 g cooking oil
-
100
g long beans, diagonally cut in thin slices (3 cm)
lub 100 g water spinach, cut in pieces (3 cm) - 700 g cooked rice (see tips)
- some toasted dried anchovies, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 489 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Char Kway Teow
15min
Mee Goreng Mamak
15min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Masala Squid
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min