![Tom Yum Goong Tom Yum Goong](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23FC4FB8-014B-45B5-A70B-C4EEE033FAD9/Derivates/14daddd1-cde7-4812-8902-7b9c9fe60ced.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, smashed
- 40 g fresh galangal (lengkuas), cut in thick slices
- 10 kaffir lime leaves, bruised
- 10 bird's eye chillies (chilli padi), smashed
- 100 g straw mushrooms, fresh or canned, cut in slices
- 100 g nam prik pao (Thai chilli paste)
- 120 g tomatoes (approx 1 tomato), cut in wedges
- 1200 g shrimp broth (see tips)
- 400 g prawns (approx 10-12 prawns), with heads and shells, deveined
- 200 g squid, cleaned, cut in rings (0.5 cm)
- 4 tsp fish sauce
- 60 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 928.8 kJ / 222 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Nasi Lemak
45min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Nyonya Steamed Fish
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Chicken Rendang
45min
Char Kway Teow
15min
Crispy Ikan Bilis
40min
Masala Squid
25min
Thai Steamed Fish With Lime
30min