Urządzenia i Akcesoria
Char Kway Teow
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
dark soy sauce10 g
-
light soy sauce20 g
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
white pepper powder1 pinch
-
mushroom seasoning powder½ tsp
-
kway teow (flat rice noodles)500 g
-
fresh mung bean sprouts (taugeh)100 g
-
garlic cloves20 g
-
shallots20 g
-
cooking oil20 g
-
dried chilli paste (cili boh)2 tsp
-
whole prawns cleaned and shell removed200 g
-
fresh chives cut in 3 cm length20 g
-
egg lightly beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian All-in-One
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Fried Beehoon
20 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Lemak
45 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Chicken Porridge
35 Min