![Char Kway Teow Char Kway Teow](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF4A334A-5349-461E-800C-1B30B3DA3931/Derivates/f3f359d8-bf78-402a-a238-129da318f943.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dark soy sauce
- 20 g light soy sauce
- 1 tsp shrimp paste (belacan)
- 1 pinch white pepper powder
- ½ tsp mushroom seasoning powder
- 500 g kway teow (flat rice noodles)
- 100 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 20 g garlic cloves
- 20 g shallots
- 20 g cooking oil
- 2 tsp dried chilli paste (cili boh)
- 200 g whole prawns, cleaned and shell removed
- 20 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 Min
Chicken Porridge
1 godz. 10 min
Mee Goreng Mamak
15 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min