Urządzenia i Akcesoria
Nasi Lemak
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
Coconut milk rice
-
water1100 g
-
rice washed and drained350 g
-
coconut milk room temperature200 g
-
fresh ginger smashed20 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
fresh lemongrass white part only and sliced2 stalks
-
salt1 ½ tbsp
-
eggs4
Sambal ikan bilis
-
tamarind paste20 g
-
water100 g
-
dried chillies large and mild heat, deseeded and soaked to soften40 - 80 g
-
garlic cloves5
-
shallots150 g
-
cooking oil40 g
-
light soy sauce20 g
-
sugar40 g
-
salt1 tsp
-
anchovies (ikan bilis) deep fried60 g
-
onions (approx. 2 onions), thinly sliced200 g
-
cucumber sliced, to garnish1
-
unsalted roasted peanuts to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
40 g
Kalorie
3704 kJ /
885 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Let's Go Mamak
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Char Kway Teow
15 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Chicken Porridge
35 min
Nasi Lemak
45 min