Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 400 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 10 g açúcar amarelo
- 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Azeite q.b. p/ untar
Cobertura
- 150 g sobras de queijo
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 200 g tomate em pedaços
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
-
80
g rúcula
lub 80 g espinafres baby -
100
g presunto
lub 100 g fiambre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 382 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Piza Vénus
1 godz.
Lasanha
1h 10min
Piza Margarita
1 godz. 45 min
Gelado de alperce com cereais
8h
Técnica Laços
Brak ocen
Pizas careta
1 Std. 30 Min
Quente e frio
8h
Piza 4 estações
1 godz.
Bolo da partilha
45 min
Massa com frango e abóbora
45 min
Piza rápida de peperoni
1 godz.
Migas da Lousã
12 Std. 40 Min