Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g amêndoa s/ pele
- 100 g manteiga
- 120 g pão alentejano duro cortado em cubos pequenos
- 300 g água
- 300 g açúcar
- 2 paus de canela
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 6 gemas de ovo
- Canela em pó q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1759.8 kJ / 420.6 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 88 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leite-creme conventual
15 min
Sopa dourada
1h 20min
Dom Rodrigos
1h 20min
Papos de anjo
50 min
Fondant de caramelo
30min
Bacalhau da consoada gratinado
1u. 15min
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Picado de abelha
40 min
Aletria de laranja
40 min
Bacalhau à abade de Priscos
50 min
Farófias
20 min
Baba de camelo e avelãs
30min