Urządzenia i Akcesoria
Sopa dourada
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 doses
Składniki
-
amêndoa s/ pele150 g
-
manteiga100 g
-
pão alentejano duro cortado em cubos pequenos120 g
-
água300 g
-
açúcar300 g
-
paus de canela2
-
limão (casca, só a parte amarela)½
-
gemas de ovo6
-
Canela em pó q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
88 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1759.8 kJ /
420.6 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papos de anjo
50min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6h 25min
Sopa dourada em fatias
1h 20min
Quindins
1h
Torta de laranja
30min
Toucinho do céu
1h 50min
Empadão de polvo
Pas d’évaluation
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30min
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2h 20min
Blättertorte
2h
Marquise de chocolate
3h
Ovos-moles
1h