Urządzenia i Akcesoria
Sopa dourada
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 doses
Składniki
-
amêndoa s/ pele150 g
-
manteiga100 g
-
pão alentejano duro cortado em cubos pequenos120 g
-
água300 g
-
açúcar300 g
-
paus de canela2
-
limão (casca, só a parte amarela)½
-
gemas de ovo6
-
Canela em pó q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
88 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1759.8 kJ /
420.6 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 godz. 20 min
Toucinho do céu
1 godz. 50 min
Quindão
1 godz. 5 min
Farófias
20 min
Sopa dourada em fatias
1 godz. 20 min
Semifrio marmoreado
4 godz. 20 min
Leite creme
25 min
Leite-creme conventual
15 min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 godz. 30 min
Pudim abade de Priscos
2 godz. 15 min
Papos de anjo
50 min
Baba de camelo e avelãs
30 min